Ocena użytkowników: 3 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
 
 

PONIEDZIAŁEK 09.IX.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Płatki ryżowe na mleku(mleko, płatki ryżowe)

Herbata rumiankowa

Chleb zwykły i razowy z masłem

- szynka drobiowa

- dżem owocowy

Bukiet warzyw ( sałata, ogórek, pomidor)

Kisiel z owocami (kisiel, jabłko,brzoskwinia, banan)

Zupa z fasolki szparagowej( fasolka szparagowa, ziemniaki, włoszczyzna, śmietana, przyprawy)

Kluski leniwe (ser twarogowy, mąka pszenna,mleko,jaja,bułka tarta,masło)

Tarta marchewka z jabłkiem z dodatkiem jogurtu naturalnego

Kompot wieloowocowy

ALERGENY: 1, 6, 7

ALERGENY: 1, 7

ALERGENY: 1,3,7,9

WTOREK 10.IX.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Kakao na mleku(mleko, kakao)

Bułka pszenna i grahamka z masłem

- tuńczyk w oleju z pomidorami

- szynka wp.

- ser żółty

Bukiet warzyw (pomidor, ogórek, papryka)

Koktajl bananowy (banan, jogurt naturalny, cukier)

Biszkopty

Zupa pomidorowa z makaronem (porcja rosołowa,włoszczyzna, przyprawy, makaron, przecier pomidorowy, pomidory,śmietana)

Ziemniaki

Kotlet mielony drobiowy (mięso z kurczaka,jaja,olej,bułka tarta)

Fasola szparagowa duszona(fasola szparagowa,masło)

Lemoniada (woda, cytryna, cukier)

ALERGENY: 1, 4, 6, 7

ALERGENY: 1,7

ALERGENY: 1, 7, 9

ŚRODA 11.IX.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Zacierka na mleku (mleko, zacierka jajeczna)

Herbata zwykła z cytryną

Chleb zwykły i graham z masłem

- schab wp.

- serek almette

- miód

Bukiet warzyw ( rzodkiewka, ogórek, papryka)

Sałatka jarzynowa (marchew, ziemniaki, kukurydza,jajo, ogórek kiszony, seler, por, jabłko, majonez, musztarda, przyprawy)

Zupa kalafiorowa z ziemniakami(porcja rosołowa, włoszczyzna, kalafior, przyprawy, śmietana, ziemniaki)

Kasza bulgur

Gulasz wp.(szynka wp., łopatka wp., olej, przyprawy)

Surówka z buraczków (buraki, przyprawy,olej)

Kompot wieloowocowy

ALERGENY: 1, 6, 7

ALERGENY: 3,6,7

ALERGENY: 1,7, 9

CZWARTEK 12.IX.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata miętowa

Chleb pszenny i wiejski z masłem

- polędwica wiejska

- jajo

- serek włoski Capri

Bukiet warzyw ( ogórek, papryka, szczypior)

Jogurt owocowy

Chrupki kukurydziane

Gruszka

Zupa brokułowa (brokuły, porcja rosołowa, ziemniaki, włoszczyzna, przyprawy, masło)

Makaron świderki trójkolorowy zapiekany z mięsem i pomidorami (makaron, mięsko wp, cebula, pomidor, przyprawy)

Surówka z ogórka kiszonego (ogórek kiszony, olej, cebulka)

Galaretka do picia

ALERGENY: 1, 6, 7

ALERGENY: 1, 7,8

ALERGENY: 1, 7, 9

PIĄTEK 13.IX.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata owocowa

Chleb pszenny i dyniowy z masłem

- szynka wp.

- pasztet drobiowy

- ser mozarella

Bukiet warzyw ( ogórek, papryka, rzodkiewka)

Kasza kuskus na mleku (kasza kuskus, mleko)

Banan

Krupnik z kaszy jęczmiennej(porcja rosołowa, ziemniaki, włoszczyzna,przyprawy)

Ryba w sosie śmietanowo-pietruszkowym ( miruna, śmietana, mąka pszenna, sok z cytryny, przyprawy )

Ziemniaki

Surówka z kapusty białej (kapusta, cebula, olej, sok z cytryny)

Sok pomarańczowy b/cukru

ALERGENY: 1, 6, 7

ALERGENY: 1, 7

ALERGENY: 1, 4, 7, 9

 

W jadłospisie mogą wystąpić zmiany z uwagi na dostawy towaru

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 z dnia 25 października 2011 r. (Dz.Urz.UE.L Nr 304, str. 18)

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne,

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

8. Orzechy, tj. migdały , orzechy laskowe, orzechy włoskie , orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13. Łubin i produkty pochodne;

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Contact Information

Address

11-400 Kętrzyn

ul.Wierzbowa 2

Telefon
+48 545 99 98
Email

intendent@smerfowa-kraina.ketrzyn.pl

Mini galeria

rodo 

Adresy email:

Żłobek Nr. 2 -- iod-zlobek2@smerfowa-kraina.ketrzyn.pl    

Miejskie Przedszkole Integracyjne "Smerfowa Kraina 

      -- iod@smerfowa-kraina.ketrzyn.pl