PONIEDZIAŁEK 07.X.2024r |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
Herbata zwykła z cytryną Chleb zwykły i dyniowy z masłem - polędwica miodowa - pasztet wp Mix warzyw (ogórek,pomidor) |
Budyń waniliowy Gruszka |
Zupa jarzynowa z zacierką Ziemniaki Kotlet drobiowy siekany Surówka z ogórka kiszonego Kompot wieloowocowy |
|
ALERGENY: 1, 6, 7 |
ALERGENY: 1,7 |
ALERGENY: 1,3,7,9 |
|
WTOREK 08.X.2024r |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
Herbata owocowa Chleb zwykły i razowy z masłem - schab wędzony - jajo Mix warzyw (sałata, papryka) |
Koktajl malinowy Chrupki kukurydziane |
Zupa brokułowa Ryż paraboliczny Klops wp. w sosie śmietanowo-szpinakowym Napój imbirowo- miodowy |
|
ALERGENY:1,3,6,7 |
ALERGENY: 1,7 |
ALERGENY:1,3,7,9 |
|
ŚRODA 09.X.2024r |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
Herbata truskawkowa Chleb zwykły i wieloziarnisty z masłem - polędwica wp. - serek śmietankowo-paprykowy Mix warzyw (rzodkiewka, ogórek) |
Maślanka owocowa Biszkopty |
Zupa fasolowa Placki ziemniaczane ze śmietaną Kompot truskawkowy |
|
ALERGENY:1,6,7 |
ALERGENY:1 |
ALERGENY:1,3,7,9 |
|
CZWARTEK 10.X.2024r |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
Herbata rumiankowa Bułka baton i grahamka z masłem - kiełbasa żywiecka sucha - serek mascarponne Mix warzyw (papryka żółta, pomidor) |
Kakao na mleku Porcja banana |
Żurek z jajem Kasza bulgur Udziec z indyka pieczony Surówka z buraka czerwonego Lemoniada |
|
ALERGENY:1,6,7 |
ALERGENY:1,7,8 |
ALERGENY:1,3,7,9 |
|
PIĄTEK 11.X.2024r |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
Herbata zielona Chleb zwykły i słoneczko z masłem - ser żółty - paprykarz rybny-wyrób własny Mix warzyw (szczypior, ogórek) |
Porcja mleka Strucla z dżemem |
Zupa kapuśniak Ziemniaki Paluszki rybne w sezamie Surówka z pora i marchwi Kompot wieloowocowy |
|
ALERGENY:1,4,6,7 |
ALERGENY:1,7 |
ALERGENY:1,4,7,9 |
ŚNIADANIE w grupach „O” w formie „stołu szwedzkiego”
W jadłospisie mogą wystąpić zmiany z uwagi na dostawy towaru
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 z dnia 25 października 2011 r. (Dz.Urz.UE.L Nr 304, str. 18)
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne,
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy, tj. migdały , orzechy laskowe, orzechy włoskie , orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.