Ocena użytkowników: 3 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

 

PONIEDZIAŁEK 20.V.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata owocowa

Chleb pszenny i dyniowy z masłem

- szynka drobiowa

- jajo

Bukiet warzyw ( ogórek,pomidor, )

Budyń czekoladowy

Mandarynka

Zupa kalafiorowa

Kasza bulgur

Klopsiki w sosie koperkowym

Mizeria

Kompot wieloowocowy

ALERGENY: 1,3,7

ALERGENY: 1,7

ALERGENY: 1,3,7,9

WTOREK 21.V.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata miętowa

Chleb pszenny i razowy z masłem

- polędwica wp.

- ser żółty

Bukiet warzyw (pomidor, rzodkiewka,sałata)

Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem

Zupa wiejska

Ziemniaki

Kotlet schabowy drobiowy

Surówka z buraczków

Cytrynada

ALERGENY: 1,4,6,7

ALERGENY:1, 7

ALERGENY: 1,3,7,9

ŚRODA 22.V.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Kawa zbożowa

Bułka pszenna i grahamka z masłem

- szynka drobiowa

- serek naturalny Łaciaty

Bukiet warzyw (ogórek, szczypiorek, pomidor)

Koktajl truskawkowy

(jogurt naturalny, truskawki)

Ciastka zbożowe maślane

Zupa z zielonego groszku

Makaron z mięsem mielonym

Surówka z kapusty białej i marchewki

Kompot wieloowocowy

ALERGENY: 1, 6, 7,

ALERGENY: 1,7,8

ALERGENY: 1,3, 7, 9

CZWARTEK 23.V.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata malinowa

Chleb pszenny i wiejski z masłem

- schab pieczony

- serek włoski Capri

Bukiet warzyw ( ogórek,sałata, rzodkiewka)

Owsianka na mleku

Czekoladka Kinder – listek

Arbuz- porcja

Zupa szpinakowa

Ryż paraboliczny

Gulasz wp.

Surówka z ogórka kiszonego

Napój imbirowy (woda,cukier,imbir,cytryna)

ALERGENY: 1,6,7

ALERGENY:1,8

ALERGENY:1,7,9

PIĄTEK 24.V.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata owocowa

Chleb pszenny i ziarnisty z masłem

- pasztet drobiowy.

- twarożek z rzodkiewką

Bukiet warzyw ( pomidor, szczypiorek, ogórek)

Kakao

Ciasto marchwiowe (50g-porcja)

Zupa krupnik

Ziemniaki

Porcja ryby

Surówka z pora i marchewki w sosie jogurtowym

Kompot wieloowocowy

ALERGENY: 1, 6,7

ALERGENY:1,3,7 ,8

ALERGENY: 1,4,7,9

ŚNIADANIE w grupach „O” w formie „stołu szwedzkiego”

 

W jadłospisie mogą wystąpić zmiany z uwagi na dostawy towaru

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 z dnia 25 października 2011 r. (Dz.Urz.UE.L Nr 304, str. 18)

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne,

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

8. Orzechy, tj. migdały , orzechy laskowe, orzechy włoskie , orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13. Łubin i produkty pochodne;

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Contact Information

Address

11-400 Kętrzyn

ul.Wierzbowa 2

Telefon
+48 545 99 98
Email

intendent@smerfowa-kraina.ketrzyn.pl

Ostatnie nowości

Twitter response: "Could not authenticate you."

Mini galeria