Ocena użytkowników: 3 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

PONIEDZIAŁEK 18.III.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Owsianka na mleku

Herbata żurawinowa

Chleb pszenny i wiejski z masłem

- dżem owocowy

- polędwica wiejska

- serek śmietankowy Łaciaty

Bukiet warzyw (rzodkiewka,sałata, pomidor)

Pomarańcza

Bułka kajzerka z masłem

Maślanka brzoskwiniowa

Zupa owocowa z makaronem kokardki(mieszanka owocowa,kisiel,makaron pszenny)

Ziemniaki

Medaliony drobiowe (mięso,papryka,jaja,ser żółty,mąka pszenna,mąka ziemniaczana,mleko, włoszczyzna, przyprawy)

Mizeria(ogórki,śmietana,pieprz,sól)

ALERGENY: 1, 6, 7

ALERGENY : 1,7

ALERGENY: 1,3,7,9

WTOREK 19.III.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata owocowa

Chleb pszenny, razowy z masłem

- szynka drobiowa

- ser żółty

- pasta z tuńczyka i szczypiorku(tuńczyk w oleju roślinnym,szczypior,majonez)

Bukiet warzyw ( pomidor, ogórek,papryka)

Kasza jaglana na mleku

Jabłko

Zupa grochowa(wywar mięsny, włoszczyzna,przyprawy, groch,ziemniaki)

Kopytka w sosie koperkowym(mąka pszenna,ziemniaki,jajo,koper,śmietana,wywar warzywny)

Kompot wieloowocowy

ALERGENY: 1,4, 6, 7

ALERGENY:1, 7

ALERGENY: 1,3,7,9

ŚRODA 20.III.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Kawa zbożowa na mleku

Chleb pszenny i ziarnisty,kukurydziany z masłem

- szynka drobiowa.

- jajo

- ser mozarella

Bukiet warzyw ( szczypiorek,papryka,sałata)

Tarta marchewka z jabłkiem

Ciastka zbożowe

Zupa kalafiorowa (wywar mięsny, kalafior, włoszczyzna,ziemniaki, śmietana,

przyprawy)

Kasza pęczak

Zrazy wołowo-wp.(mięso wołowe -wieprzowe,bułka,cebula,jaja,mąka ziemniaczana,przyprawy)

Surówka z buraczków(buraki,cebula,olej,pieprz,sól)

Sok pomarańczowy b/cukru

ALERGENY:1,3, 6, 7

ALERGENY: 1,8

ALERGENY: 1,3, 7,9

CZWARTEK 21.III.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Płatki jęczmienne na mleku

Herbata miętowa

Bułka zwykła i grahamka z masłem

- schab wp.

- miód

- serek ziołowy Almette

Bukiet warzyw (ogórek,szczypiorek, rzodkiewka)

Kisiel owocowy

Banan

Rosół z ryżem (wywar mięsny, włoszczyzna, przyprawy, ryż)

Ziemniaki

Potrawka z kurczaka (kurczak,włoszczyzna,śmietana,przyprawy)

Surówka z kapusty białej, kapusty czerwonej, i marchewki(kapusta biała,czerwona,marchew,majonez,jogurt naturalny,pieprz,sól)

Kompot wieloowocowy

ALERGENY: 1, 6, 7

ALERGENY: 1,8

ALERGENY: 1, 7, 9

PIĄTEK 22.III.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Kakao

Chleb pszenny i dyniowy z masłem

- szynka wp.

- serek włoski Capri

- pasztet wieprzowy z żurawiną

Bukiet warzyw (papryka,ogórek ,sałata)

Porcja marchewki

Krem twarogowy z truskawkami

Zupa szpinakowa (wywar mięsny,włoszczyzna, szpinak,przyprawy,śmietana,ziemniaki)

Ryż paraboliczny

Porcja ryby w brzoskwiniach i papryce (ryba,mąka pszenna, przyprawy, brzoskwinie, papryka)

Lemoniada (cytryna,woda,cukier)

ALERGENY: 1, 6, 7

ALERGENY: 7

ALERGENY: 1,4,7, 9


ŚNIADANIE w grupach „O” w formie „stołu szwedzkiego”


 

W jadłospisie mogą wystąpić zmiany z uwagi na dostawy towaru

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 z dnia 25 października 2011 r. (Dz.Urz.UE.L Nr 304, str. 18)

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Soja i produkty pochodne,
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy, tj. migdały , orzechy laskowe, orzechy włoskie , orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne;
  10. Gorczyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
  13. Łubin i produkty pochodne;
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

Contact Information

Address

11-400 Kętrzyn

ul.Wierzbowa 2

Telefon
+48 545 99 98
Email

intendent@smerfowa-kraina.ketrzyn.pl

Ostatnie nowości

Twitter response: "Could not authenticate you."

Mini galeria