Ocena użytkowników: 3 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
 

PONIEDZIAŁEK 11.XI.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

     

ALERGENY:

ALERGENY:

ALERGENY:

WTOREK 12.XI.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata owocowa

Chleb zwykły i dyniowy z masłem

- polędwica wp.

- ser żółty

- dżem brzoskwiniowy

Bukiet warzyw (ogórek, sałata, pomidor)

Kisiel wiśniowy z kawałkami banana

Wafle kakaowe „Chrupsy”

Zupa kalafiorowa (porcja rosołowa, kalafior, ziemniaki, włoszczyzna, przyprawy, śmietana)

Lasagne z mięsem mielonym (mięso, makaron, pulpa pomidorowa, cebula, czosnek,bazylia,papryka, oregano)

Porcja ogórka kiszonego

Kompot owocowy

ALERGENY: 1, 6, 7

ALERGENY: 1,

ALERGENY: 1,7, 9

ŚRODA 13.XI.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata miętowa

Chleb zwykły i ziarnisty z masłem

- szynka drobiowa

- miód

- serek ziołowy Almette

Bukiet warzyw ( ogórek, szczypior, pomidor)

Soczek owocowy

Bułka kajzerka z masłem

Sałatka z selera,jaja,kukurydzy i ananasa (seler,jajo,ananas,kukurydza,ser żółty,majonez,pieprz,sól)

Zupa buraczkowa (porcja rosołowa, włoszczyzna,buraki,ziemniaki,śmietana, przyprawy)

Ziemniaki

Kotlet drobiowy w kukurydzianej panierce (filet z kurczaka,jaja,olej,płatki kukurydziane,pieprz,sól)

Surówka z kapusty czerwonej (kapusta, cebulka,jabłko, olej,pieprz,sól)

Galaretka agrestowa do picia

ALERGENY: 1, 6, 7

ALERGENY: 1,3,8

ALERGENY: 1,3,7, 9

CZWARTEK 14.XI.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata malinowa

Chleb zwykły i wiejski z masłem

- schab

- pasztet drobiowy

- serek naturalny Łaciaty

Bukiet warzyw ( papryka, sałata, pomidor)

Jogurt naturalny zmiksowany z truskawkami

Chrupki kukurydziane

Zupa grochowa (porcja rosołowa, groch, ziemniaki, włoszczyzna, przyprawy, śmietana)

Naleśniki z serkiem śmietankowym i szpinakiem polane sosem beszamelowym (jaja,mąka,mleko,sól, pieprz,szpinak,serek śmietankowy,czosnek,masło,gałka muszkatołowa)

Kompot z czarnej porzeczki

ALERGENY: 1, 6, 7

ALERGENY: 1, 7

ALERGENY: 1,3, 7, 9

PIĄTEK 15.XI.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata zwykła (herbata, cukier ,woda)

Chleb zwykły i razowy z masłem

- szynka z indyka

- ser mozarella

- jajo

Bukiet warzyw (ogórek, papryka, sałata)

Makaron gwiazdeczki na mleku

Jabłko

Zupa szczawiowa z jajem (porcja rosołowa,szczaw,jajo, ziemniaki, włoszczyzna, śmietana, przyprawy)

Ziemniaki puree

Ryba po grecku ( miruna, przecier pomidorowy,mąka pszenna, marchew, pietruszka,seler,cebula,por,sok z cytryny, majeranek,pieprz)

Sok pomarańczowy

ALERGENY: 1,3,6,7,9

ALERGENY: 1,7

ALERGENY: 1,3,4,7,9

ŚNIADANIE w grupach „ 5 latków i O” w formie „stołu szwedzkiego”

W jadłospisie mogą wystąpić zmiany z uwagi na dostawy towaru

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 z dnia 25 października 2011 r. (Dz.Urz.UE.L Nr 304, str. 18)

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne,

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

8. Orzechy, tj. migdały , orzechy laskowe, orzechy włoskie , orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13. Łubin i produkty pochodne;

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Contact Information

Address

11-400 Kętrzyn

ul.Wierzbowa 2

Telefon
+48 545 99 98
Email

intendent@smerfowa-kraina.ketrzyn.pl

Mini galeria

rodo 

Adresy email:

Żłobek Nr. 2 -- iod-zlobek2@smerfowa-kraina.ketrzyn.pl    

Miejskie Przedszkole Integracyjne "Smerfowa Kraina 

      -- iod@smerfowa-kraina.ketrzyn.pl