Ocena użytkowników: 3 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
        

PONIEDZIAŁEK 20.I.20r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata zwykła

Chleb zwykły i razowy z masłem

- hummus z pomidorami

- szynka drobiowa

- ser żółty

Bukiet warzyw (ogórek,pomidor, papryka)

Makaron niedźwiadki na mleku

Jabłko

Zupa krupnik (porcja rosołowa, włoszczyzna, kasza, ziemniaki, śmietana)

Kasza pęczak

Kotlet z piersi kurczaka (pierś kurczęca, jaja, bułka tarta, olej, przyprawy)

Ogórki w śmietanie (ogórka, pieprz,sól, śmietana)

Kompot wiśniowy

ALERGENY: 1, 6, 7

ALERGENY:1,7

ALERGENY: 1,6,7,9

WTOREK 21.I.20r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata owocowa

Chleb zwykły i dyniowy z masłem

- szynka wp.

- pasztet

- serek ziołowy Almette

Bukiet warzyw (szczypiorek, pomidor, ogórek)

Kakao

Chałka

Gruszka

Zupa żurek z jajkiem i ziemniakami (porcja rosołowa, żurek, włoszczyzna,jaja, ziemniaki, przyprawy, śmietana)

Lasagne z mięsem mielonym i serem żółtym i sosem beszamelowym (makaron,mięso wp., ser żółty, pulpa pomidorowa, przecier pomidorowy,masło,mleko,mąka pszenna przyprawy)

Porcja ogórka kiszonego

Lemoniada (cytryna, woda, cukier)

ALERGENY: 1, 7

ALERGENY: 1,7

ALERGENY: 1,7, 9

ŚRODA 22.I.20r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata miętowa

Bułka zwykła i ziarnista z masłem

- polędwica domowa

- konfitura z jagód

- serek śmietankowy Łaciaty

Bukiet warzyw (ogórek,pomidor, rzodkiewka)

Serek Fantazja z owocami

Wafle kukurydziane/ryżowe

Zupa z fasolki szparagowej(porcja rosołowa, włoszczyzna, fasolka szparagowa, śmietana, przyprawy)

Kluski leniwe polane śmietaną z cukrem (ziemniaki,twaróg,jaja,mąka pszenna,śmietana,cukier)

Surówka z selera i jabłka (seler, jabłko, sok z cytryny, śmietana, majonez, sól)

Kompot truskawkowy

ALERGENY:1,7

ALERGENY: 1,7,8

ALERGENY:1,7, 9

CZWARTEK 23.I.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Kawa zbożowa Anatol na mleku

Chleb zwykły i wiejski z masłem

- schab wp.

- jajo

- miód

Bukiet warzyw (ogórek, papryka, szczypiorek)

Kisiel wiśniowy

Banan

Pomidorowa z makaronem (porcja rosołowa, pulpa pomidorowa, przecier pomidorowy, makaron, śmietana, włoszczyzna,przyprawy)

Ryż brązowy

Pieczeń wp. - drobiowa w sosie własnym (mięsko wp. - drobiowe, jaja,przyprawy)

Surówka z buraczków (buraki,cebulka, pieprz, sól)

Sok pomarańczowy

ALERGENY:1,6,7

ALERGENY:

ALERGENY: 1,7,9

PIĄTEK 24.I.19r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata zwykła z cytryną(herbata, cukier ,cytryna, woda)

Chleb zwykły i ziarnisty z masłem

- szynka drobiowa

- twarożek z pomidorami

Bukiet warzyw (ogórek,pomidor,rzodkiewka)

Ryż zapiekany z jabłkiem

Zupa ogórkowa (porcja rosołowa, ogórki kiszone, włoszczyzna,ziemniaki, śmietana, przyprawy)

Ziemniaki

Kotlet rybny ( ryba, jaja, mąka pszenna, pietruszka, bułka tarta, cebula, pieprz,sól)

Surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona,cebulka,olej)

Galaretka do picia

ALERGENY: 1,6,7,9

ALERGENY: 1,7

ALERGENY: 1,4,7,9

 

ŚNIADANIE w grupach „ 5 latków i O” w formie „stołu szwedzkiego”

W jadłospisie mogą wystąpić zmiany z uwagi na dostawy towaru

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 z dnia 25 października 2011 r. (Dz.Urz.UE.L Nr 304, str. 18)

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne,

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

8. Orzechy, tj. migdały , orzechy laskowe, orzechy włoskie , orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13. Łubin i produkty pochodne;

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Contact Information

Address

11-400 Kętrzyn

ul.Wierzbowa 2

Telefon
+48 545 99 98
Email

intendent@smerfowa-kraina.ketrzyn.pl

rodo 

Adresy email: Inspektora Ochrony Danych Osobowych

Miejski Żłobek Nr. 2 -- iod-zlobek2@smerfowa-kraina.ketrzyn.pl    

Miejskie Przedszkole Integracyjne "Smerfowa Kraina 

      -- iod@smerfowa-kraina.ketrzyn.pl