PONIEDZIAŁEK 20.01.2025r |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
Herbata malinowa Chleb pszenny i razowy z masłem - serek śmietankowy Milandia - szynka drobiowa Bukiet warzyw ( pomidor, papryka) |
Płatki zbożowe na mleku Jabłko |
Zupa kalafiorowa Ryż biały Filet z kurczaka pieczony polany sosem curry Marchew duszona Lemoniada |
|
ALERGENY: 1, 6, 7 |
ALERGENY: 1,7 |
ALERGENY: 1,7,9 |
|
WTOREK 21.01.2025r |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
Herbata rumiankowa Bułka zwykła i grahamka z masłem - schab wp. - dżem owocowy - serek mozarella Bukiet warzyw(sałata, papryka,pomidor) |
Jogurt owocowy Jogobella |
Zupa z fasolki szparagowej Kopytka ze szpinakiem polane masełkiem Galaretka do picia |
|
ALERGENY:1,6,7 |
ALERGENY:1,7 |
ALERGENY:1,3,7,9 |
|
ŚRODA 22.01.2025r |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
Herbata owocowa Chleb zwykły i dyniowy z masłem - szynka wiejska - pasta z tuńczyka z jajkiem Bukiet warzyw (pomidor, ogórek) |
Herbata miętowa Bułka zwykła z masłem i serem żółtym Pomarańcza |
Zupa pomidorowa z ryżem Ziemniaki Eskalopki drobiowe Surówka z buraczków Kompot wiśniowy |
|
ALERGENY:1,3,4,6,7 |
ALERGENY:1,7 |
ALERGENY:1,3,7,9 |
|
CZWARTEK 23.01.2025r |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
Herbata zielona Chleb pszenny i wiejski z masłem - polędwica - serek mascarponne - miód Bukiet warzyw (papryka, ogórek) |
Budyń waniliowy z sokiem malinowym |
Zupa pieczarkowa Kasza gryczana Schab w sosie własnym Surówka z ogórka kiszonego z miodem Kompot wieloowocowy |
|
ALERGENY:1,6,7 |
ALERGENY:1,7 |
ALERGENY:1,7,9 |
|
PIĄTEK 24.01.2025r |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
Kawa zbożowa na mleku Chleb pszenny i ziarnisty z masłem - szynka wp - pasztet drobiowy Bukiet warzyw ( ogórek, pomidor) |
Kisiel truskawkowy Żurawina suszona |
Zupa z kapusty kiszonej Ziemniaki Porcja ryby smażonej z papryką trzy kolory i brzoskwiniami Herbata cytrynowa |
|
ALERGENY:1,6,7 |
ALERGENY:1,9 |
ALERGENY:1,4,9 |
ŚNIADANIE w grupach „O” w formie „stołu szwedzkiego”
W jadłospisie mogą wystąpić zmiany z uwagi na dostawy towaru
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 z dnia 25 października 2011 r. (Dz.Urz.UE.L Nr 304, str. 18)
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne,
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy, tj. migdały , orzechy laskowe, orzechy włoskie , orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.