PONIEDZIAŁEK 03.IV.2023r |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
Herbata owoce leśne Chleb zwykły i pełnoziarnisty z masłem - szynka wp. - serek śmietankowy z papryką Mix warzyw (ogórek,pomidor) |
Kasza kukurydziana na mleku Porcja jabłka |
Zupa ogórkowa Ziemniaki Klopsiki wp. w sosie węgierskim Surówka z kapusty kiszonej Kompot wieloowocowy |
|
ALERGENY: 1, 6, 7 |
ALERGENY: 1,7 |
ALERGENY: 1,3,7,9 |
|
WTOREK 04.IV.2023r |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
Herbata miętowa Chleb zwykły i wiejski z masłem - pierś gotowana z indyka - pasztet drobiowy - jajo Mix warzyw (sałata roszponka, papryka szczypior) |
Bułka baton pszenna i grahamka z masłem i serem żółtym Porcja banana |
Zupa chłopska z ziemniakami Ryż biały Udka pieczone z kurczaka Pomidory z cebulką w oliwie Galaretka do picia |
|
ALERGENY:1,3,6,7 |
ALERGENY: 1,7 |
ALERGENY:1,7,9 |
|
ŚRODA 05.IV.2023r |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
Kakao na mleku Chleb zwykły i słoneczko z masłem - polędwica wp. - dżem brzoskwiniowy - pasta z tuńczyka Mix warzyw (sałata rukola,ogórek kiszony,ogórek) |
Budyń waniliowy Porcja gruszki |
Zupa buraczkowa Spaghetti carbonara Marchew mini Kompot z jabłek |
|
ALERGENY:1,4,6,7 |
ALERGENY:1,7 |
ALERGENY:1,3,7,9 |
|
CZWARTEK 06.IV.2023r |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
Herbata zielona Chleb zwykły i dyniowy z masłem - szynka wp - serek mascarponne - miód Mix warzyw ( pomidor truskawkowy,sałata) |
Mus jabłkowy Wafle kukurydziane z polewą malinową |
Zupa kalafiorowa z ryżem Ziemniaki Ryba panierowana w bułce Surówka z kapusty pekińskiej i ananasa na bazie jogurtu naturalnego Kompot wieloowocowy |
|
ALERGENY:1,6,7 |
ALERGENY:1,7 |
ALERGENY:1,3,4,7,9 |
|
PIĄTEK 07.IV.2023r |
I ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
Herbata zwykła z cytryną Chleb zwykły i razowy z masłem - serek śmietankowo-chrzanowy - jajecznica ze szczypiorkiem Mix warzyw ( ogórek,papryka) |
Porcja mleka Ciasteczka owsiane z żurawiną Porcja pomarańczy |
Zupa żurek z jajem Placki ziemniaczane Porcja ogórka kiszonego Lemoniada |
|
ALERGENY:1,3,6,7 |
ALERGENY:1,7 |
ALERGENY:1,3,7,9 |
Woda do picia jest stale dostępna.
Skład surowcowy wykorzystany w posiłkach dostępny u intendentki.
W jadłospisie mogą wystąpić zmiany z uwagi na dostawy towaru.
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 z dnia 25 października 2011 r. (Dz.Urz.UE.L Nr 304, str. 18)
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne,
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy, tj. migdały , orzechy laskowe, orzechy włoskie , orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.