Drukuj

Ocena użytkowników: 4 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywna
 

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

22.IV.2024r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata żurawinowa

Chleb zwykły i razowy z masłem

- szynka wp.

- twarożek z papryką

Mix warzyw (ogórek,pomidor)

 

 

Kisiel truskawkowy

Porcja banana

 

Zupa kartoflanka

Spaghetti bolognese

Kompot wieloowocowy

ALERGENY: 1, 6, 7

ALERGENY: 1,7

ALERGENY: 1,7,9

 

 

WTOREK

23.IV.2024r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata miętowa

Chleb zwykły i dyniowy z masłem

- szynka drobiowa

- jajo

Mix warzyw (papryka,sałata)

 

Sok jabłkowy

Chrupki kukurydziane

Zupa pomidorowa z ryżem

Ziemniaki

Gulasz z udźca indyka

Surówka z kapusty kiszonej

Galaretka owocowa do picia

ALERGENY:1,6,7

ALERGENY: 1,7

ALERGENY:1,7,9

 

 

 

ŚRODA

24.IV.2024r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata rumiankowa

Chleb zwykły i ziarnisty z masłem

- schab wp.

- ser żółty

Mix warzyw (pomidor, ogórek)

 

Herbata zielona

Bułka zwykła z masłem
i dżemem owocowym

Zupa kapuśniak z młodej kapusty

Ziemniaki

Kotlet wp

Mizeria

Kompot wieloowocowy

ALERGENY:1,6,7

ALERGENY:1,7

ALERGENY:1,7,9

 

 

 

CZWARTEK

25.IV.2024r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata malinowa

Chleb zwykły i wiejski z masłem

- polędwica sopocka

- serek mascarponne

- miód

Mix warzyw ( papryka,rzodkiewka)

 

 

Zacierka na mleku

Mandarynka

 

 

Zupa z czerwonej soczewicy

Kopytka ze szpinakiem

Cytrynada

ALERGENY:1,4,6,7

ALERGENY:1,3,7

ALERGENY:1,3,7,9

 

 

PIĄTEK

26.IV.2024r

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Herbata zwykła z cytryną

Chleb zwykły i słoneczko z masłem

- pasztet drobiowy

- serek ziołowy Almette

Mix warzyw ( ogórek,papryka)

 

 

Jogurt naturalny

truskawkowo-malinowy

Zupa pieczarkowa

Kasza jęczmienna

Porcja ryby w sezamie

Marchew z groszkiem na masełku

Kompot wieloowocowy

ALERGENY:1,3,6,7

ALERGENY:1,7

ALERGENY:1,3,4,7,9

 

 

 

  

                                                                                             ŚNIADANIE w grupach „O” w formie „stołu szwedzkiego”

W jadłospisie mogą wystąpić zmiany z uwagi na dostawy towaru

 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 z dnia 25 października 2011 r. (Dz.Urz.UE.L Nr 304, str. 18)

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

 

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne,

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

8. Orzechy, tj. migdały , orzechy laskowe, orzechy włoskie , orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13. Łubin i produkty pochodne;

14. Mięczaki i produkty pochodne.