Zajęcia kulinarne w grupie „Tropiciele”
Dzieci uwielbiają podróż do świata smaków, zapachów i kolorów. Dzięki tej zabawie można wspierać zdolności poznawcze zmysłów – węchu, smaku, dotyku, wzroku. Celem zajęć kulinarnych jest nauczenie dzieci czerpania radości ze wspólnego przygotowywania posiłków oraz wyrobienie nawyków zdrowego odżywiania. Podczas zajęć dzieci rozwijają swoją kreatywność, samodzielność, sprawność manualną, a także uczą się planowania swoich działań. Wspólne przyrządzanie posiłków jest okazją do aktywnego współdziałania w grupie, która sprawia dzieciom mnóstwo radości. Tak było i tym razem. Wspólnie zrobiliśmy zdrowe, marchewkowe babeczki. Zapach roznosił się po całym przedszkolu, a babeczki znikały z talerza jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Zapraszamy na fotorelację z zajęć.