20.04.2023 r. w grupach „Zgrywusy” i „Tropiciele” odbyły się warsztaty kulinarne prowadzone przez doświadczonych mistrzów kuchni: panią Aleksandrę Juszkiewicz Masterchef 2020 i pana Dariusza Barygę.
Celem zajęć było poszerzenie wiedzy dzieci o gotowaniu oraz zdrowym odżywianiu, a także zachęcenie najmłodszych do dbałości o zasoby naszej planety.
Pod czujnym okiem prowadzących, dzieci zyskały praktyczną wiedzę i rozbudziły w sobie zamiłowanie do gotowania. Efektem końcowym tych niezwykle kreatywnych zajęć była sałatka owocowa i pankejki z różnymi dodatkami. Dzieci z zapałem mieszały składniki, wybierały produkty, próbowały kroić owoce - z pomocą dorosłych, odliczały ilość potrzebnych składników do przygotowania ciasta. A podczas degustacji przedszkolaki przekonały się, że najlepiej smakują potrawy przyrządzone samodzielnie.
To było pyszne przeżycie!